Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

The Birthday Party

Længde
17 min.
Land
Tyskland / Frankrig
Original titel
Il compleanno di Enrico
År
2023
Instruktør
Francesco Sossai
Producer
Cecilia Trautvetter, François-Pierre Clavel & Francesco Sossai
Manuskriptforfatter
Francesco Sossai
Fotograf
Giulia Schelhas
Klipper
Francesco Sossai
Medvirkende
Nicola Cannarella, Matthias Tormen, Denis Fasolo, Elia Luciani, Luisa Trigilla & Livio Pacella
Undertekster
Engelske
Sprog
Italiensk

En af fire kortfilm, der portrætterer og stiller skarpt på forskellige generationer og de dynamikker og kløfter, der kan opstå imellem dem.

En far kører sin søn til en børnefødselsdag i et hus på landet i det nordlige Italien. Året er 1999, og i radioen bliver der snakket om angsten for Y2K. Børnefødselsdage kan også være angstprovokerende, og den her slutter pludseligt, da en uforklarlig familiekrise pludselig opstår.

’The Birthday Party’ er elliptisk fortalt og fremstår som et smukt tilbageblik, hvor flere vigtige informationer udelades, og det efterlader filmen med en dunkel em af at være mere mareridt end lykkeligt minde.

________________

'The Birthday Party' vises i en kortfilmpakke sammen med tre andre film. De tre andre film er: 'Circle' (2024), 'Bye Bye Turtle' (2024) og 'Oyu' (2023).

Efter visningen af kortfilmpakken i Grand Teatret den 13. juni vil to af nutidens mest interessante stemmer drage ind i en samtale om generationsportrættet og undersøge, hvordan fiktion og litteratur kan behandle nutidens og fortidens generationer og måske mindske kløften imellem dem. Læs mere om det arrangement HER.
Grand Teatret13 juni 14:30–16:30Oyu + Circle + Bye Bye Turtle + The Birthday Party + TALK: Theis Ørntoft, Ditte Holm Bro og Filip Vest

Pris: 90 Kr.