Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Circle

Længde
7 min.
Land
Sydkorea
Original titel
Circle
År
2024
Instruktør
Joung Yumi
Producer
Kim Kihyun
Manuskriptforfatter
Joung Yumi
Animator
Park Youngeun
Klipper
Joung Yumi & Kim Kihyun
Medvirkende
Undertekster
Sprog
uden dialog

En af fire kortfilm, der portrætterer og stiller skarpt på forskellige generationer og de dynamikker og kløfter, der kan opstå imellem dem.

En lille pige tegner en cirkel i jorden, og inden længe er cirklen fuld af mennesker i alle aldre, der kun lige akkurat kan finde plads til sig selv og deres nabo. Og sådan bliver de stående, indtil pigen kommer retur.

Med en simpel og stilren streg tegner den koreanske animationsinstruktør Joung Yumi, ligesom pigen i hendes film, et elegant portræt af mennesker og rum, samt nødvendigheden af at skabe plads til andre i en overfyldt verden.

________________

'Circle' vises i en kortfilmpakke sammen med tre andre film. De tre andre film er: 'Oyu' (2023), 'Bye Bye Turtle' (2024) og 'The Birthday Party' (2023).

Efter visningen af kortfilmpakken i Grand Teatret den 13. juni vil to af nutidens mest interessante stemmer drage ind i en samtale om generationsportrættet og undersøge, hvordan fiktion og litteratur kan behandle nutidens og fortidens generationer og måske mindske kløften imellem dem. Læs mere om det arrangement HER.
Grand Teatret13 juni 14:30–16:30Oyu + Circle + Bye Bye Turtle + The Birthday Party + TALK: Theis Ørntoft, Ditte Holm Bro og Filip Vest

Pris: 90 Kr.