Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Praktisk information

Fra 12.–16. juni 2024 vender GENERATION tilbage som Københavns nye filmfestival, centreret om filmkunstens mest markante og modige talenter.

I år spreder festivalen sig ud over hele byen, når Grand Teatret, Empire Bio og Den Danske Filmskole i samarbejde inviterer til filmvisninger, fester, kunstnermøder og dagsordensættende debatter.

Hvem rykker filmverdenen lige nu og her, og hvor er den i gang med at rykke sig hen? Det giver GENERATION 2024 sit bud på, når festivalen over fem dage i juni præsenterer nytænkende værker fra en ny generation af unge filmskabere, der har potentialet til at tegne fremtiden for både dansk og international film.

I år kan du opleve 20 internationale spillefilm og 8 kortfilm fra blandt andet de store, vægtige filmfestivaler i Cannes, Berlin, Venedig, Sundance, Locarno og Toronto. Film, der ellers ikke finder vej til de danske biografer. Suppleret med talks og debatter med filmskabere, kunstnere og meningsdannere, der giver nye perspektiver på filmene og på tidens store samtaler.

Billetter

Billetter til alle filmvisninger koster 90 kr. og 80 kr. hvis du er under 30 år eller over 65 år. Billetter købes via hjemmesiden her under de enkelte film og arrangementer eller via de medvirkende biografers hjemmesider.

Der sælges ikke partout-billetter.

Bag GENERATION

GENERATION er initieret og arrangeret af Den Danske Filmskole og støttet af en række partnere, der gør det muligt at realisere festivalen. Tak til Det Danske Filminstitut, Beckett-fonden, Producentforeningen, Brodie Sessions og Depanneur.