Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Generationsportrættet: Theis Ørntoft og Ditte Holm Bro i samtale med Filip Vest

Boomere, zoomere og millenials. Hvem er de egentlig? Og hvordan kan fiktionen og litteraturen behandle dem og bidrage med nuancerede perspektiver på nutidens og fortidens generationer og måske mindske kløften imellem dem? Det har vi spurgt to af landets mest interessante litterære stemmer om. Mød Theis Ørntoft og Ditte Holm Bro i samtale med kunstner og debattør Filip Vest.

Få ting kan som generationskløften sætte landets debatspalter i brand. Og når der sendes bredsider afsted mod boomere, zoomere og millenials, vil der som oftest komme modsvar fra de lejre, der er under angreb, og så kører møllen. Nogle generationer er privilegieblinde, andre har vanrøgtet miljøet, mens atter andre er for selvoptagede, porøse og forkælede.

Men i kunsten kan generationsportrættet udfoldes og skildres på en måde, som går ud over krasse overskrifter og overophedede debatspor. Følger vi fiktionen ind i en anden tid, kan vi blive klogere på vores egen, når der tegnes tråde mellem os og vores forbindelser til historien.

Derfor har vi sat to af tidens mest interessante litterære stemmer i stævne til en samtale om generationsportrættet i fiktionen og litteraturen, og hvordan fortiden kan forbinde os til hinanden og vores fælles fremtid. Samtalen finder sted efter visningen af de fire kortfilm: Oyu + Circle + Bye Bye Turtle + The Birthday Party og modereres af kunstner og debattør Filip Vest.

Billetter koster 90 kr. (80 kr. for unge under 30 år og pensionister) og inkluderer både filmvisning og talk.

Du kan læse mere om de fire forskellige kortfilm her: 'Oyu', 'Circle', 'Bye Bye Turtle' og 'The Birthday Party'.

Mød

Grand Teatret13 juni 14:30–16:30Oyu + Circle + Bye Bye Turtle + The Birthday Party + TALK: Theis Ørntoft, Ditte Holm Bro og Filip Vest

Pris: 90 Kr.