Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Bye Bye Turtle

Længde
24 min.
Land
Tyrkiet / Frankrig
Original titel
Adieu Tortue
År
2024
Instruktør
Selin Öksüzoğlu
Producer
Seda Turan
Manuskriptforfatter
Selin Öksüzoğlu
Fotograf
Léo Roussel & Emmanuel Fraisse
Klipper
Charles Claudon
Medvirkende
Nursema Çepni, Meltem Ünel, Neriman Çilingiroğlu, Ibrahim Çolakoğlu, Serhat Şahin, Okan Çolakoğlu, Özkan Boz & Necati Çepni
Undertekster
Engelske
Sprog
Tyrkisk

En af fire kortfilm, der portrætterer og stiller skarpt på forskellige generationer og de dynamikker og kløfter, der kan opstå imellem dem.

Den unge kvinde Zeynep vender hjem til den øde bjerglandsby i Tyrkiet, hun er vokset op i, for at aflevere en gave til sin far. Folks blikke antyder, at hun har været væk længe, og at det kan ses og høres på hende. Ved et tilfælde støder Zeynep ind i 5-årige Inci, der er løbet hjemmefra. De to bruger dagen sammen og vandrer bjergene tynde, mens de lærer hinanden og deres ligheder og fælles angst bedre at kende.

Pakket ind i overdådige billeder af de tågeindhyllede tyrkiske bjerge bliver ’Bye Bye Turtle’ til en smuk fortælling om opvækst, udlængsel og indre konflikt.

________________

'Bye Bye Turtle' vises i en kortfilmpakke sammen med tre andre film. De tre andre film er: 'Oyu' (2023), 'Circle' (2024) og 'The Birthday Party' (2023).

Efter visningen af kortfilmpakken i Grand Teatret den 13. juni vil to af nutidens mest interessante stemmer drage ind i en samtale om generationsportrættet og undersøge, hvordan fiktion og litteratur kan behandle nutidens og fortidens generationer og måske mindske kløften imellem dem. Læs mere om det arrangement HER.
Grand Teatret13 juni 14:30–16:30Oyu + Circle + Bye Bye Turtle + The Birthday Party + TALK: Theis Ørntoft, Ditte Holm Bro og Filip Vest

Pris: 90 Kr.