Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Sweet Dreams

Længde
102 min.
Land
Holland / Sverige / Indonesien / Frankrig
Original titel
Sweet Dreams
År
2023
Instruktør
Ena Sendijarević
Producer
Erik Glijnis & Leontine Petit
Manuskriptforfatter
Ena Sendijarević
Fotograf
Emo Weemhoff
Klipper
Lot Rossmark
Medvirkende
Renée Soutendijk, Hayati Azis, Lisa Zweerman, Florian Myjer, Muhammad Khan, Hans Dagelet & Rio den Haas
Undertekster
Engelske
Sprog
Hollandsk / Indonesisk

Hollands Oscar-bidrag er en sort-humoristisk familie- og kolonifortælling, der vender op og ned på herskende magthierarkier. Et absurdistisk og hyper-stiliseret periodedrama, som hvis Ruben Östlund stod på skuldrene af Yorgos Lanthimos i en frodig sværm af stikkende myg.

Året er 1900. Stedet er en afsides ø i Hollandsk Ostindien – en koloni i det, der i dag er Indonesien. Her lever den hollandske sukkerplantageejende og tigerskydende patriark Jan et privilegeret liv med sin kone Agathe. Men efter endnu en tiltvunget nat med sin indfødte husholderske Siti, falder Jan om og dør. Det får Agathe til at sende bud efter deres søn og hans gravide kone for at få dem til at føre plantagen videre og sikre, at hendes egne privilegier fortsætter med at eksistere. Men da der opstår strejke på sukkerfabrikken, og det ydermere viser sig, at Jan har testamenteret det hele til den søn, han har med husholdersken, bliver magthierarkierne pludselig vendt på hovedet.

’Sweet Dreams’ er en hyper-stiliseret og stilsikker fortælling om privilegier og faldefærdige familiedynamikker, og en påmindelse om det rod, der fulgte med Europas koloniale tilbagetrækning. En sort-humoristisk og absurd fortælling – fra et frodigt terræn fuld af insekter – der står på skuldrene af vægtige instruktører som Yorgos Lanthimos og Ruben Östlund.

________________

Efter visningen af 'Sweet Dreams' den 15. juni på Den Danske Filmskolen vil et til lejligheden sammensat panel kaste sig ud i en samtale om, hvordan vi i kunsten og kulturen kan gå i dialog med historien. Den samtale kan du læse mere om HER.

Den Danske Filmskole15 juni 09:30–12:00Sweet Dreams + Kolonitid: Hvordan kan vi gå i dialog med historien?

Pris: 90 Kr.

Grand Teatret16 juni 17:00–18:42Sweet Dreams

Pris: 90 Kr.