Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Problemista

Længde
104 min.
Land
USA
Original titel
Problemista
År
2023
Instruktør
Julio Torres
Producer
Emma Stone & Julio Torres
Manuskriptforfatter
Julio Torres
Fotograf
Fredrik Wenzel
Klipper
Jacob Secher Schulsinger & Sara Shaw
Medvirkende
Julio Torres, Tilda Swinton & RZA
Undertekster
Sprog
Engelsk / Spansk

Intens og eventyrlig A24-komedie kaster sig finurligt over det amerikanske immigrationssystem og drømmen om det evige liv med en altopslugende og utilregnelig Tilda Swinton i hovedrollen, som den gale kone til en nedfrosset kunstmaler – spillet af raplegenden RZA.

Billedkunstneren Bobby – spillet af den rappende Wu-Tang Clan-legende RZA – maler portrætter af æg med moderat succes. Men da han får uhelbredelig kræft, beslutter han at lade sig fryse ned med kryoteknik. Bag sig efterlader han sin rødhårede, stormfulde og komplet utilregnelige hydra af en kunstkritikerkone Elizabeth og 13 af sine æggeportrætter. Til at vedligeholde rummet med den nedfrosne Bobby er Alejandro blevet ansat. Han er en ung immigrant fra El Salvador, der drømmer om at designe usædvanligt og provokerende legetøj i New York, inden hans arbejdsvisum udløber. Men Alejandro er en akavet figur, og da han kommer til at trække stikket til Bobbys frysetank ud, bliver han fyret og kommer i fare for at blive smidt ud af landet. Elizabeth ser dog et potentiale og ansætter ham som assistent og lover at hjælpe med visummet, hvis han hjælper hende med at sikre en soloudstilling af Bobbys efterladte malerier, så de kan blive solgt, og Elizabeth fortsat kan betale for Bobbys nedfrysning. Sammen drager de ud på en eventyrlig og surrealistisk odysse for at indsamle de 13 æggeportrætter, der skal sikre dem begge to økonomi nok til at overleve.

'Problemista' er en finurlig og farverig ekspedition, der udvikler sig til en højintens og komisk rundtur i det amerikanske immigrationssystem med alt, hvad det indebærer af ekstremt tvivlsomme jobs og kapitalistisk røvrenderi – med Isabella Rossellinis stemme som guide.

________________

Træd med ind i the 36 chambers, når vi efter visningen i Gloria den 13. juni serverer kolde drikke, og dj Keiria spiller musik med inspiration fra RZA . Læs mere om det arrangement HER.

I samarbejde med

Gloria13 juni 19:00–22:00Problemista + mød instruktøren + DJ Keiria

Pris: 90 Kr.

Empire Bio16 juni 14:00–15:38Problemista

Pris: 90 Kr.