Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Problemista + Mød instruktøren og fest med DJ Keiria

We’ve got 99 problemistas, but this party ain’t one

Vi indtager Gloria med en visning af A24s quirky queer-komedie ’Problemista’ med Tilda Swinton og raplegenden RZA på rollelisten. Efter visningen får vi fint besøg, når filmens instruktør, Julio Torres, giver en Q&A i selskab med filmens danske klipper, Jacob Secher Schulsinger.

Til sidst rydder vi foyeren og serverer iskolde drinks, mens dj Keiria hiver os med til shaolin og leverer deadly hip hop melodies.

Filmen starter kl. 21:00, og festen slutter kl. 01:00.

Det koster 90 kr. – 80 kr. hvis du er under 30 år eller pensionist.

Om filmen:

Billedkunstneren Bobby – spillet af den rappende Wu-Tang Clan-legende RZA – maler portrætter af æg med moderat succes. Men da han får uhelbredelig kræft, beslutter han at lade sig fryse ned med kryoteknik. Bag sig efterlader han sin rødhårede, stormfulde og komplet utilregnelige hydra af en kunstkritikerkone Elizabeth og 13 af sine æggeportrætter. Til at vedligeholde rummet med den nedfrosne Bobby er Alejandro blevet ansat. Han er en ung immigrant fra El Salvador, der drømmer om at designe usædvanligt og provokerende legetøj i New York, inden hans arbejdsvisum udløber. Men Alejandro er en akavet figur, og da han kommer til at trække stikket til Bobbys frysetank ud, bliver han fyret og kommer i fare for at blive smidt ud af landet. Elizabeth ser dog et potentiale og ansætter ham som assistent og lover at hjælpe med visummet, hvis han hjælper hende med at sikre en soloudstilling af Bobbys efterladte malerier, så de kan blive solgt, og Elizabeth fortsat kan betale for Bobbys nedfrysning. Sammen drager de ud på en eventyrlig og surrealistisk odysse for at indsamle de 13 æggeportrætter, der skal sikre dem begge to økonomi nok til at overleve.

'Problemista' er en finurlig ekspedition, der udvikler sig til en højintens og komisk rundtur i det amerikanske immigrationssystem med alt, hvad det indebærer af ekstremt tvivlsomme jobs og kapitalistisk røvrenderi – med Isabella Rossellinis stemme som guide.

Læs mere om 'Problemista' HER.

Gloria13 juni 19:00–23:00Problemista + Mød instruktøren og fest med DJ Keiria

Pris: 90 Kr.