Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Critical Zone

Længde
99 min.
Land
Iran / Tyskland
Original titel
Mantagheye bohrani
År
2023
Instruktør
Ali Ahmadzadeh
Producer
Sina Ataeian Dena & Ali Ahmadzadeh
Manuskriptforfatter
Ali Ahmadzadeh
Fotograf
Abbas Rahimi
Klipper
Ali Ahmadzadeh & Ashkan Mehri
Medvirkende
Saba Bagheri, Mina Hasanloo & Alireza Keymanesh
Undertekster
Engelske
Sprog
Persisk

Som en moderne profet drøner en sympatisk, men ensom, iransk krøltop rundt i Teherans underverden og sælger stoffer til hovedstadens plagede sjæle. Vinderen af hovedprisen på filmfestivalen i Locarno er en udsyret kritik af det iranske styre fortalt henover én berusende og sensationel nat i livets labyrintiske mørke.

Amir lever et ensomt liv. Om dagen er hans bulldog den eneste, der holder ham ved selskab og giver ham en form for omsorg. Men om natten bliver han til en moderne profet, når han kører gennem Teherans underverden og healer hovedstadsbeboernes plagede sjæle ved at sælge dem forskellige stoffer. Han driver rundt i byens labyrint, vejledt af de direktioner, han får af en kvindestemme på sin GPS, og sælger til misbrugere, en gruppe transkønnede sexarbejdere, en konservativ mor, der vil have ham til at redde sin stofafhængige søn, nedslidte hospice-patienter og en hijab-klædt kvinde, der både er stewardesse og smugler.

’Critical Zone’, der vandt hovedprisen på filmfestivalen i Locarno, er optaget i hemmelighed i Teheran. Og når stewardessen sniffer kokain, tager sin hijab af og stikker sit nøgne hoved ud ad vinduet og lader håret blafre frit, mens hun skriger alt, hvad hun overhovedet kan, er det svært ikke at se filmen som et generationelt oprør og et vredesudbrud fra en iransk ungdom. Men filmen er også et mørkt, visionært og hallucinerende portræt af et alternativt fællesskab og af et liv, der kan være svært at (over)leve uden at være påvirket.

________________

Mød filmens iranske, prisvindende instruktør, Ali Ahmadzadeh, på GENERATION 2024 til en Q&A efter visningen af 'Critical Zone' i Grand Teatret den 13. juni. Læs mere om det event HER.

'Critical Zone' præsenteres i samarbejde med foreningen Voice of Iran, der arbejder for at skabe opmærksomhed omkring den iranske frihedskamp.
Grand Teatret13 juni 17:00–19:15Critical Zone + mød instruktøren

Pris: 90 Kr.

Empire Bio16 juni 19:00–20:39Critical Zone

Pris: 90 Kr.