Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Sofie Bergstein

Sofie Vendelbo Bergstein (hun/hende) er født i 1994, og opvokset blandt grønne marker til lyden af mejetærskere i Tikøb. Hendes ringetone på telefonen er temaet fra Jurassic Park, og der er ingen, der kan få hende til at græde, som Tom Hanks.

Efter et år på The European Film College startede hun sin professionelle karriere hos Miso Film i 2016, hvor hun inden sin optagelse på Den Danske Filmskole sugede til sig med erfaring i at udvikle og producere TV-serier og spillefilm på tværs af genrer.

I hendes virke som producer fokuserer hun på at skærpe identifikationen i de film, hun arbejder med, så de kan blive underholdende og relevante værker for et bredt publikum. Hun tror på at stærke genre-fortællinger kombineret med modige stemmer, er to af de vigtigste grundingredienser i den filmiske opskrift, og drømmer om at være med til at føre en ny generation af filmskabere ud i verden.

Gennem de seneste år har Sofie tilegnet sig vigtige ledelsesmæssige værktøjer til at skabe inspirerende arbejdsmiljøer for hendes samarbejdspartnere, og udviklet kompetencer i at konceptuere radikale produktionskoncepter med fokus på økonomisk og mental bæredygtighed i hendes projekter.