Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Oscar Dyekjær Giese

Oscar Dyekjær Giese (1995) startede sin karriere som skuespiller i Michael Noers film NORDVEST i 2013. Det blev startskuddet til en lang række film og TV-serier som spiller, hvor han fik erfaring med sceneanalyse, karakterarbejde og research. Her startede en fascination af manus-arbejdet, som voksede med årene og til sidst kulminerede i en ansøgning til filmskolen som forfatter.

Imens han har gået på Den Danske Filmskole, har han skrevet 2 sæsoner som hovedforfatter af sin første TV-serie 2 DØGN, som netop nu streamer på HBO Max.

Oscar har en passion for high-concept fortællinger og genre-traditionen, og bruger netop dette i sit arbejde, til at skabe fortællinger, der er både underholdende og karakteristiske i sit udtryk. Humor og vold har fyldt meget i hans arbejde indtil videre, med et tydeligt nik til folk som Coen-brødrene, Guy Ritchie og Quentin Tarantino.

Han har stor respekt for de dramaturgiske værktøjer og forfatterskabet som håndværk, og drømmer både om at arbejde med tv-serier og med spillefilm.