Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Nora Øland

Nora Øland er født og opvokset i København og har siden 2017 prøvet at udtrykke sig gennem underlige og til tider pænt latterlige lyde. Det ville nogen kalde at tale, men her er der så også tale om alle lyde omkring ord.
Nora har forsøgt at sætte lyde på oplevelser og tanker, der før har føltes begrænset, nok på grund af at ordene ikke kunne findes.

Og det er nok også derfor, at jeg har svært ved at skulle beskrive mine store oplevelser gennem at arbejde med lyd her og nu med ord..

Vi er nok flere der leder efter ubeskrivelige oplevelser, der åbner ens forståelse af verden, eller ændrer ens perspektiv; at opleve en andens virkelighed, som de sanser den. Dette vender jeg i hvert fald selv tilbage til, når jeg tænker på hvorfor jeg ser film, læser bøger eller lytter til musik. Alle disse sprækker ind til inderlige følelser og tanker, der ellers ville have været bag en lukket dør.

Gennem tiden på filmskolen har jeg været optaget eller måske rettere sagt besat af at finde enestående måder at skabe lydsider, der giver indsigt i psykologien, historien og stemningerne der eksisterer inde i karakteren(e) til den individuelle film. Udtænke og udforske i samskab med fotografen, klipperen, produceren, manuskriptforfatteren og instruktøren. Finde alle de måder, vores fag kan påvirke og forhøje hinanden på, som man aldrig ville have kunnet alene.
På mange måder har jeg fundet rigtig meget inspiration og drivkraft i kreative samarbejder på filmskolen, og er spændt som ind i helvede på at være en del af alle mulige forskellige sammensætninger af filmskabere i fremtiden.

Til slutvist kan jeg bare sige at Nora Øland er en tonemester med store drømme, og hun ser frem til hvad end virkeligheden bliver til.