Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Kristian Kjær Pugholm

Kristian (han/ham) kommer fra den jyske muld i Skive og er vokset op i en helt almindelig lærerfamilie, med et klaver i stuen og et billede af Grundtvig på væggen. Musik var en stor del af hans opvækst, men det var også vigtigt for ham at skabe muligheder for, at kunst og kultur kunne blomstre. Derfor drev og bestyrede han et spillested/ungdomshus for den spirende musikbranche i Jylland i hans teenageår.

I 2016 faldt han over den danske filmbranche, og han startede som runner på forskellige produktioner, samtidig med at han lavede kortfilm ved siden af. Kort tid efter blev han spurgt, om han ville være producer-elev på den fynske filmskole, 18Frames, årgang #4. Han blev hurtigt ansat som juniorproducer i selskabet new creations, hvor han arbejdede med animationsfilm, serier og podcast. Her arbejdede han indtil han blev optaget på Den Danske Filmskole sommeren 2019.

Kristian har altid haft en passion for animationsfilm, og ud over at færdiggøre en fiktions- og en dokumentarfilm, producerede han også den animerede afgangsfilm BLIV fra Den Danske Filmskole.

For Kristian har innovation, entreprenørskab og stærke produktionskoncepter altid været kerneelementer i hans arbejde som producer. Dette kommer blandt andet til udtryk gennem hans arbejde med at introducere cutting edge virtual production i hans afgangsfilm. For Kristian er det vigtigste at skabe mentalt bæredygtige og sunde arbejdsmiljøer, hvor kunsten kan blomstre. Kristian drømmer om at skabe bevægende, originale og kraftfulde fortællinger, gerne inden for animation. Han elsker fortællinger, hvor filmens univers udvikler sig og giver publikum mulighed for at drømme sig væk til en anden verden.

Hvis du spørger ham om tre film, som han ønskede at have produceret, ville han svare: Flugt, Chihiru og Heksene og Inside Out.