Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Jonathan Franz Kaiser

Jonathan Franz Kaiser var en ydmyg østrigsk tonemester, der ankom til Danmark fra det fjerne land i 2015. Han stræbte efter at erobre filmverdenen med sine lydmæssige mesterværker. Altid på jagt efter forståelse af menneskets vilkår, begav Jonathan sig ud i verden og bosatte sig i lande som Japan og Taiwan. Han søgte indsigt gennem studiet af utallige sprog, indtil han endelig fandt sin sande lidenskab - lyddesign, et ægte universelt sprog.
Nu stod han ved afslutningen af sin uddannelse på Den Danske Filmskole og var klar til at kaste sig ud i verden.

I sin tid på Den Danske Filmskole lod Jonathan sig indhylle i lydens verden. Han blev ét med atmosfæren, der omgav ham, og gav lyd til hvert eneste øjeblik. Han omfavnede arbejdet som tonemester på filmset med samme passion og glæde som i studiet, hvor han altid stræbte efter at skabe gribende, autentiske lydlandskaber, der kunne forankre publikum i en anden eller andres virkelighed.

Det, Jonathan elskede mest ved at arbejde i film, var det enestående privilegium at blive inviteret ind i andre menneskers hjem og liv. En rejse, der gav ham muligheden for at opleve forskellige steder, følelser og stemninger. Det var som om, han fik lov til at tage en bid af sjælen fra hver enkelt film.

Jonathan Franz Kaiser var klar over, at verdenen var et uudforsket landskab fyldt med uendelige muligheder. Han stod på tærsklen til sin egen magiske fortælling, hvor hver film ville være et nyt kapitel. Og i sit hjerte bar han en dybfølt taknemmelighed over for dem, der troede på ham og gav ham muligheden for at dele sin stemme med verdenen.