Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Claes Hedlund

Claes (han/ham) er født i 1995 og stammer fra den idylliske nordsvenske by, Varuträsk. Han blev født ind i et socialdemokratisk hjem, hvilket har vækket hans interesse for samfundet fra en tidlig alder. Som det A-menneske, han altid har været, kunne hans forældre finde ham i stuen foran fjernsynet, hvor han i stedet for børneprogrammer kiggede på TV-avisen.

Claes har tidligere studeret dokumentarfilm på Ölands Folkhögskola og siden political science. Han startede sin professionelle karriere med at arbejde inden for filmdistribution og begyndte senere at producere sine egne kortfilm, der er blevet vist på festivaler i hele verden.

I løbet af sin tid på Filmskolen har han haft fokus på at lære dansk, udfordre sine svenske holdninger og fastholde sin vegetariske livsstil. Udover dette har han finpudset sin store interesse for, hvordan vi portrætterer virkeligheden på film, og de seneste år har han brugt meget tid på at undersøge, hvordan man ikke kun skildrer storbyerne, men også mennesker som kan føle sig overset af samfundet.

Claes tror stærkt på, at film kan gøre en forskel, og at filmens store fællesskabsopbyggende evne kan bidrage til at gøre verden til et bedre sted. I løbet af de seneste år har Claes været involveret i projekter i hele Skandinavien og som filmproducent ønsker han at lave film, der udfordrer grænserne og har potentiale til international succes. Han drømmer om at bringe de skandinaviske fortællinger ud i verden og gøre de lokalt forankrede historier til noget, som mange mennesker kan relatere til.

Nu, som altid, vil filmen være noget, der samler mennesker!