Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Anna Cold Winge Leisner

I sommeren 1995 blev Annas første film produceret med broren Valdemar. Haven bag huset i kanten på Valløskoven, skabte omgivelserne til action dramaet ”Action Man”. Med stunts på den hvide Volvos kølerhjelm, hjemmelavede special effects og faldskærmsudspring fra syrenbuskene, udspillede dramaet sig i linsen på familiens DV-Kamera. Filmen præmierede i stuen inden Disney sjov, en sommeraften hvor rabarberne gik i blomst.

Efter mange år i Naturvidenskabens verden, med medicinsk forskning og en Bachelor i Fødevarevidenskab trak filmen i Anna igen, og hun startede derfor i 2017 med at indhente erfaring med film- og tv-produktion hos blandt andet, Nordisk Film, SF og som juniorproducer hos Hyæne Film.

Med bare ét menneskes ændrede verdenssyn, opstår muligheden for nye forbindelser og en bedre verden. At filmens sensibilitet har evnen til at vække følelser og identifikation på trods af menneskelig forskellighed, er derfor en af Annas primære motivationer. Med fokus på kunstnerisk integritet og underholdning ønsker hun dermed at skabe originale fortællinger med stærke personlige stemmer som kan rykke ved – og rejse på tværs af grænser.

Efter Filmskolen vil hun fortsat stræbe efter at udvikle og kvalificere nye produktions- og udviklingsmetodikker. Formålet er at skabe inspirerende forudsætninger for at filmskabere kan opnå deres fulde potentiale i og styrke værkets bæreevne. Det skal være sjovt at lave film. Ved at insistere på at være tæt forbundet med den kunstneriske kerne, prøver Anna som leder at udfordre og nytænke blandt andet talentfilmen som en platform, der både kan være mental- og økonomisk bæredygtig for den enkelte.

Inden sin start på Filmskolen i 2019 producerede hun tv-serien Junglen (2020) og Kortfilmen Draget (2018), som blev nomineret til en Robert efter at have vundet talentprisen på Odense Film Festival i 2019.