Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Amelie Mattisson Chue

Jeg drømmer om at skabe universer der får andre til at opleve og føle.

Som filmfotograf optages jeg af at visualisere og formidle stemninger, og af et ønske om at forevige øjeblikke, der rammer lige i maven. Med rødder i Peru og Kina er jeg opvokset med erfaringer fra forskellige kulturer og fortællinger, hvilket hos mig udviklet en stor ømhed for projekter der beskæftiger sig med ellers underrepræsenterede grupper i samfundet.

Fotografisk fascineres jeg af kontrasterne mellem det magiske og det hverdagslige, og af mødet mellem det legende og det mørke - og nogen gange absurde. Verdensbygge gennem tætte samarbejder med production design har en vigtig rolle i mit arbejde, ligesom dét at bruge lys som medfortæller i historier. Inspireret af 90’ernes musikvideokultur og af undervandsverdener, er der også en særlig plads i mit hjerte for hybridformater, der tørrer tangere mod flere genrer.

Amelie Mattisson Chue (hun/ hende), f. 1992, er en svensk filmfotograf opvokset i Stockholm, med baggrund inden for sprog og statsvidenskab, og senere kunstfilm. Før Den Danske Filmskole har hun bland andet studeret ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole i Norge og ved fotoskolen Fatamorgana i København. Sideløbende med Filmskolen har hun skudt flere kortfilm, blandt andet fiktionsfilmen Det vi plejer (instruktør Lina Vain Illalla) og den kommende dokumentarfilmen Trans Heroes (instruktører Sol Wendel og Evo Smilla Sidney).

www.ameliemattissonchue.com