Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Alma Dyekjær Giese

Alma (hun/hende) er en 26-årig producer, der allerede startede sin karriere indenfor film som 18-årig. Hun har gennem årene arbejdet målrettet på at indsamle en bred vifte erfaringer, dels gennem egne projekter, og dels i sine tidligere jobs inden for produktion og postproduktion, indtil hun i 2019 startede på Den Danske Filmskole.

I sin tid på Filmskolen har hun dygtiggjort sig i at fremkalde og styrke den samfundsmæssige værdi, i de projekter hun arbejder med. Hun finder en stor interesse i projekter, som er fremadskuende og som afspejler vigtige emner og tendenser samtiden. Hun mener at film er et af de stærkeste talerør, og at det bør bruges til at give en stemme til de marginaliserede og starte samtaler på tværs af samfundet.

Alma har en særlig evne til at skabe koncepter, der passer ind i bestemte rammer, og alligevel formår at være både stærke og innovative. Hun finder glæde i at jonglere med begrænsninger og skabe film, der udfordrer normerne for, hvordan vi laver film.

Alma tror på, at et stærkt koncept er forudsætningen for ikke blot en god film, men også et godt arbejdsmiljø. Hun mener at det kan og skal være en fornøjelse at lave film, og at en god proces altid starter med en realistisk rammesætning. Hun ser et stigende behov for projekter, som tør udfordre måden, vi laver film på, og som kommer med nye og innovative bud på hvordan vi kan finansiere og producere i en evigt foranderlig verden. Hun glæder sig til at træde ud i branchen, og vise sit bud på, hvordan dét kan se ud.