Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Programlaunch: Tótem

Længde
95 min.
Land
Mexico / Frankrig / Danmark / Holland
Original titel
Tótem
År
2023
Instruktør
Lila Avilés
Producer
Tatiana Graullera, Lila Avilés & Louise Riousse
Manuskriptforfatter
Lila Avilés
Fotograf
Diego Tenorio
Klipper
Omar Guzmán
Medvirkende
Naíma Sentíes, Monserrat Marañon, Marisol Gasé, Saori Gurza, Teresita Sánchez, Mateo García Elizondo, Juan Francisco Maldonado, Iazua Larios & Alberto Amador
Undertekster
Danske
Sprog
Spansk

Vi præsenterer det fulde festivalprogram torsdag den 16. maj og giver vores bud på, hvilke nye, unge filmskabere, der ikke er til at komme udenom. Det fejrer vi i Grand Teatret med en forpremiere på den Oscar-shortlistede ’Tótem’, instrueret af den mexicanske komet Lila Avilés.

’Tótem’ er en film, der svømmer over af liv og håb, selv om døden lurer i kulissen. Syvårige Sol tilbringer dagen i sin bedstefars livlige hus i Mexico City, hvor familien, på lettere kaotisk vis, er i gang med at planlægge et surprise party for hendes kræftsyge far. Som dagen går på hæld, går det op for Sol, at hendes liv snart vil ændre sig radikalt. ‘Tótem’ er en hjertevarm og overmåde gribende familiehistorie – suverænt orkestreret af Lila Avilés, der har hjemtaget adskillige priser for værket, som også blev Oscar-shortlistet i kategorien ‘bedste ikke-engelsksprogede film’. Hun har allerede markeret sig som et af samtidens mest interessante og originale nye navne, selvom ‘Tótem’ blot er hendes anden spillefilm. Og så var hun én af 8 kvinder i verden, der fik opkaldt en Barbiedukke efter sig på Kvindernes internationale kampdag 8. marts i år.

Efter filmen serverer vi kolde øl og sodavand fra Depanneur ude foran Grand Teatret i Mikkel Bryggers Gade.
Bemærk, filmen vises med danske undertekster.
Grand Teatret16 maj 17:00–18:45Programlaunch: Tótem

Pris: 90 Kr.