Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

The Sweet East

Længde
104 min.
Land
USA
Original titel
The Sweet East
År
2023
Instruktør
Sean Price Williams
Producer
Craig Butta, Alex Coco & Alex Ross Perry
Manuskriptforfatter
Nick Pinkerton
Fotograf
Sean Price Williams
Klipper
Stephen Gurewitz
Medvirkende
Talia Ryder, Simon Rex, Earl Cave, Jacob Elordi, Jeremy O. Harris, Ayo Edebiri & Rish Shah
Undertekster
Danske
Sprog
Engelsk / Arabisk

Alice i Eventyrland har slugt en stor håndfuld svampe og tonser nu apatisk og meningsløst rundt i forskellige radikale afkroge af et splittet amerikansk samfund i trippet road movie, hvor alt sker uden grund. Instrueret af fotografen bag Safdie-brødrenes speedball-klassiker ’Good Time’.

Lilian er på studietur med sin gymnasieklasse i Washington D.C.. Ud af det blå beslutter hun sig af uransagelige grunde at stikke af fra sine medstuderende. Hun ender alene på en diner, hvor en mand pludselig kommer ind og skyder op i loftet og forlanger at se stedets kælder, fordi han er sikker på, at de voldtager børn dernede. Lilian flygter derfra i en kassevogn med en kollektivistisk gruppe neo-punkere. Næste dag skal de ud og smadre nogle højreradikale, og Lilian tager med. Men hun ender med at komme væk fra gruppen og ender i stedet med at tage hjem med den højreradikale, Edgar Allan Poe-citerende universitetslærer Lawrence (spillet af Simon Rex, der også havde hovedrollen i Sean Bakers ’Red Rocket’ fra 2021), som hun udnytter til at få alt, hvad hun vil have. Lige indtil hun også begynder at kede sig der og igen skrider. Lilian er en trippet version af Alice i Eventyrland, en moderne vendekåbe, der evner at tilpasse sig og lynhurtigt adoptere og påtage en anden(s) identitet, hvis det er nødvendigt.

’The Sweet East’ er en absurd og surrealistisk kvindefrigørende road movie, der tonser apatisk rundt i forskellige radikaliserede afkroge af et splittet og politisk-forvirret amerikansk samfund fyldt af excentriske karakterer. En moderne fabel, der både lægger sig i forlængelse af den stolte amerikanske filmtradition og peger den i en ny retning. Fantasifuldt fortalt og hektisk, grovkornet filmet af filmens debuterende instruktør Sean Price Williams, der blandt andet også har filmet Safdie-brødrenes vanvidsdrøn ’Good Time’.

Empire Bio14 juni 17:00–18:44The Sweet East

Pris: 90 Kr.

Grand Teatret15 juni 14:30–16:14The Sweet East

Pris: 90 Kr.