Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

She Sat There Like All Ordinary Ones

Længde
105 min.
Land
Kina
Original titel
Kai Shi De Qiang
År
2024
Instruktør
Qu Youjia
Producer
Meng Xie
Manuskriptforfatter
Qu Youjia
Fotograf
Lv Qing
Klipper
Shan Siqi
Medvirkende
Zhang Taiwen & Miao Jijun
Undertekster
Engelske
Sprog
Mandarin

Hyper-charmerende og atypisk coming of age-fortælling fra Kina – fuld af absurde og poetiske øjeblikke og med både en svævende, rød plastikpose og en startpistol i bærende roller.

En aften ser den behagelige, kinesiske gymnasieelev Zhuang en rød plastikpose svæve i luften. Han følger efter den og ender i sin skoles atletikhal i netop det øjeblik, hvor en pige holder en startpistol op i luften og skyder med den. Zhuang bliver så fascineret af pigen, der hedder Meng, at han ender med at tage skylden for at have stjålet og skudt med pistolen. Men da Meng efterfølgende giver ham den kolde skulder, bliver han forvirret og melder sig til hendes atletikhold i et desperat forsøg på at komme tættere på hende. Med det resultat, at han – mønstereleven – får mindre tid til at studere og pludselig bliver det sværere og sværere at leve op til de akademiske forventninger, både hans mor, samfundet og det lurende voksenliv forlanger af ham.

Med en rød plastikpose, der ligeså vel kunne have være en rød ballon, som vejviser bliver ’She Sat There Like All Ordinary Ones’ en enigmatisk og bjergtagende coming of age-film, hvor man aldrig helt ved, hvad der finder sted, og hvad der er fantasi og drøm og indbildning. En opløftende absurd og charmerende fortælling om ungdommelig affektion mellem en manic pixie dream boy og en introvert, beskeden pige med et rigidt skolesystem som fundament.

Empire Bio15 juni 12:00–13:45She Sat There Like All Ordinary Ones

Pris: 90 Kr.

Gloria16 juni 11:00–12:45She Sat There Like All Ordinary Ones

Pris: 90 Kr.