Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Room 999

Længde
85 min.
Land
Frankrig
Original titel
Chambre 999
År
2023
Instruktør
Lubna Playoust
Producer
Elisha Karmitz, Nathanaël Karmitz & Rosalie Varda
Manuskriptforfatter
Fotograf
Marine Atlan
Klipper
Nicolàs Longinotti
Medvirkende
Wim Wenders, David Cronenberg, Alice Rohrwacher, Ruben Östlund, Asghar Farhadi, Claire Denis, Davy Chou, Baz Luhrmann, Lynne Ramsay, Ayo Akingbade, OLivier Assayas, Paolo Sorrentino, Albert Serra, m.fl.
Undertekster
Engelske
Sprog
Engelsk / Fransk

30 filminstruktører bliver lukket ind på et hotelværelse med et tændt kamera og skal svare på, om film er et sprog og en kunstform, der er ved at dø. Og svarene er både modsætningsfyldte og tankevækkende i et konceptuelt portræt af filmkunsten og de farverige karakterer, der skaber den.

I 1982 proppede den tyske mesterinstruktør Wim Wenders 16 filminstruktører – såsom Jean-Luc Godard, Steven Spielberg og Rainer Werner Fassbinder – ind på et hotelværelse under Cannes Filmfestival og spurgte dem, om film var et sprog og en kunstform, der var ved at dø, og efterlod dem så alene tilbage med en 12 minutter lang filmrulle i et tændt kamera. Ud af det materiale lavede han filmen ’Room 666’. 40 år senere har den franske instruktør Lubna Playoust vendt de tre 6-taller på hovedet og proppet 30 instruktører fra en ny generation af filmskabere ind på et hotelværelse alene under samme filmfestival i Cannes med et tændt kamera og stillet dem samme spørgsmål. Det er der kommet et interessant, morsomt og modsætningsfyldt resultat ud af.

Et konceptuelt portræt af nutidens film med alle dens teknologiske, sociologiske og økonomiske udfordringer. Men også et portræt og et studie af filminstruktøren som fænomen, skikkelse og stereotyp. Så tjek med ind på værelse 999 og hør, hvad filmskabere som Ruben Östlund, Claire Denis, David Cronenberg, Alice Rohrwacher, Olivier Assayas, Joachim Trier, Baz Luhrmann, Lynne Ramsay, Ayo Akingbade og – selvfølgelig – Wim Wenders tænker om filmmediets fremtid.

________________

Efter visningen af 'Room 999' på Den Danske Filmskole den 15. juni viderefører tre af den nyere tids mest nyskabende, danske filminstruktører filmens tematik og giver deres svar på fremtiden for filmkunsten. Læs mere om det arrangement HER.

Den Danske Filmskole15 juni 12:30–14:30Room 999 + Er filmen som kunstform ved at uddø?

Pris: 90 Kr.