Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Mimang

Længde
92 min.
Land
Sydkorea
Original titel
미망
År
2023
Instruktør
Kim Taeyang
Producer
Noh Hajeong
Manuskriptforfatter
Kim Taeyang
Fotograf
Kim Jinhyeong
Klipper
Lee Hoseung
Medvirkende
Lee Myungha, Ha Seongguk, Park Bongjun, Baek Seungjin & Jung Suji
Undertekster
Engelske
Sprog
Koreansk

Livets flygtige forbindelser og alt det, der kunne have været, står i centrum af repetitiv og melankolsk film fra Seouls evigt foranderlige gader. En usædvanligt poetisk og minimalistisk fortælling, der både rækker bagud og udstikker en helt ny retning for koreansk film.

En mand står af ved det forkerte busstoppested i Seoul og støder ind i en kvinde fra sin fortid. De følges ad i samme retning for en stund, mens de ser tilbage på deres fælles fortid, hvor de muligvis har haft en romantisk forbindelse, inden et lyskryds sender dem i hver deres retning. Senere går hun ad de samme gader med en ny mand. Og endnu senere igen møder manden og damen hinanden til begravelsen af en fælles ven og ender nok engang med at reflektere og fabulere over fortiden. Hvert møde er en flygtig forbindelse og et glimt af, hvad der kunne have været, men det er samtidig en påmindelse om, hvordan noget endte, mere end det er en mulighed for at starte noget nyt.

Igennem nostalgiske samtaler og spontane cigaretpauser bindes karakterernes historier sammen, og filmen maler et portræt af den evigt foranderlige koreanske hovedstad, og det ensomme, moderne menneske, der bebor den. ’Mimang’ er en kryptisk og melankolsk og uendeligt charmerende film om håb, tab, udvikling og statuer, der bliver stående, når alt andet flytter sig. En smuk og rørende film, der både henter inspiration fra det koreanske filmikon Hong Sang-soo og peger mod en ny horisont for koreanske film.

Grand Teatret14 juni 17:00–18:32Mimang

Pris: 90 Kr.

Empire Bio15 juni 15:00–16:32Mimang

Pris: 90 Kr.