Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Hvad gør en film queer?

Fra ‘Call Me by Your Name’ og ‘Tangerine’ til ‘Adèles liv’ og ‘Brokeback Mountain’. Queerfilm har bevæget sig fra at være en niche til at være et større og større tema i populære mainstreamfilm. Men hvad definerer egentlig en queerfilm? Er det “nok”, hvis bare filmskaberen eller en af karaktererne er queer? Er queer et kunstnerisk greb? Og hvordan taler vi om det?

Kendte navne som Lady Diana og Beyoncé har begge markeret sig som ikoner inden for queer-kulturen. Det samme har fraser som “yaass” og “Queen”, der har ophav i den racialiserede queer-undergrundskultur, men som nu føles som allemandseje. Hvis queerhed er noget, vi kan tilegne et værk, hvad siger det så om queerfilmen og dens form, funktion og eksistens?

I samarbejde med MIX Copenhagen viser vi fire eminente kortfilm, der med hver deres blik kigger på, hvad det vil sige at være queer i vores tid og efterfølgende inviterer vi filmskabere Las Dyrchrone og Teys Schucany samt skuespiller May Lifschitz til en samtale om, hvordan en ny generation af filmskabere griber queerhed og queerfilmen an i en verden, der er i konstant forandring. Samtalen modereres af Andrea Coloma som er tidligere festivaldirektør og programredaktør på MIX Copenhagen.

Du kan læse mere om de fire forskellige kortfilm her: 'A bird called Memory', 'Slimane', 'Stranger' og 'Towards the Sun, Far From the Center'.

I samarbejde med:

Mød

Empire Bio14 juni 16:45–18:35Slimane + Towards the Sun, Far From The Center + Stranger + A bird called memory + TALK: Hvad gør en film queer?

Pris: 90 Kr.