Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Earth Mama

Længde
101 min.
Land
Storbritannien / USA
Original titel
Earth Mama
År
2023
Instruktør
Savanah Leaf
Producer
Cody Ryder, Shirley O'Connor, Medb Riorda, Sam Bisbee, Savanah Leaf & Danielle Massie
Manuskriptforfatter
Savanah Leaf
Fotograf
Jody Lee Lipes
Klipper
George Cragg
Medvirkende
Tia Nomore, Erika Alexander & Keta Price
Undertekster
Sprog
Engelsk

Imponerende sanselig og intim debutfilm, der på grynede 16mm-billeder dykker ned i moderskab, race og klasse, og hvordan et ødelæggende bureaukrati tvinger en enlig, sort kvinde til at tage stilling til enhver moders værste dilemma.

Den unge kvinde Gia er gravid med sit tredje barn. Normalt en lykkelig omstændighed, men for hende er det et enormt, eksistentielt dilemma. For Gia er alene, og hendes to andre børn er blevet fjernet fra hende og anbragt i familiepleje – blandt andet på grund af et stofmisbrug. Gia er en god mor og en sympatisk kvinde, der kæmper for at få sit liv tilbage på fode, og sine børn tilbage i folden, men hun er fanget i et system, der hverken glemmer eller tilgiver. Et system, hvor det er umuligt at vinde. Og med udsigten til også at miste sit tredje barn ufrivilligt, begynder Gia at overveje sine muligheder. Men er hendes overvejelser også udtryk for den mest fornuftige og modne løsning? Eller bunder de i virkeligheden i en accept af nederlaget? Og er de i strid med Guds vilje, som hendes bedste ven formulerer det?

’Earth Mama’ er et smukt portræt af moderskabet set gennem et filter af race, diskrimination, skam og skyld. Fortalt fra en social klasse, hvor kort bliver afvist i butikker, og telefoner løber tør for taletid, og et miljø, der primært består af unge, enlige, mørke mødre, der æder sig selv for at give mest mulig næring til deres unger. Der løber en stille intensitet gennem filmen, og den udgår fra og personificeres igennem Gia, spillet af rapperen Tia Nomore, en intensitet, der gør oplevelsen både tung og håbefuld og fuld af emotionel dybde.

Empire Bio13 juni 16:30–18:11Earth Mama

Pris: 90 Kr.

Grand Teatret16 juni 14:30–16:11Earth Mama

Pris: 90 Kr.