Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Which Colour?

Længde
96 min.
Land
Indien
Original titel
Kayo Kayo Colour?
År
2023
Instruktør
Shahrukhkhan Chavada
Producer
Wafa Refai & Shahrukhkhan Chavada
Manuskriptforfatter
Shahrukhkhan Chavada
Fotograf
Shahrukhkhan Chavada
Klipper
Wafa Refai, Sanchay Bose & Shahrukhkhan Chavada
Lyddesign
Bigyna Dahal
Musik
Fahad Zuberi
Medvirkende
Yushra Shaikh, Imtiyaz Shaikh, Samina Shaikh, Fahim Shaikh & Bilkish Refai
Undertekster
Engelsk

Generøs, observerende sort-hvid indisk perle, der gennem et sjældent indblik i én muslimsk families rutiner, hverdagsliv og vanskeligheder fortæller historien om et helt samfund og dets indgroede stereotyper og strukturer.

I det muslimske kvarter Kalupur i byen Ahmedabad i Indien vågner arbejderklassekvinden Raziya tidligt med dagens første bøn for at tage sig af sin datter og søn og sende dem i koranskole. Lidt efter drager hendes arbejdsløse mand ud i byens gader for at skaffe penge til den rickshaw, han gerne vil købe for at skabe sit eget job. Derfra observerer ‘Which Colour?’ familien over ét døgn i deres dagligdagsrutiner, deres glæder, deres interne konflikter og de udfordringer landets socialpolitiske tilstand sætter dem i, og udvikler sig langsomt til en sjældent intim skildring af en kultur, hvor piger leger indenfor, og drenge jagter høns udenfor.

Det er en film besat med førstegangsskuespillere, holdt i sort-hvide billeder, der spiller med betydningen af filmens titel, og en udsøgt cinematisk film, der legesygt benytter sig af kameraets tilstedeværelse, så man konstant svæver mellem virkelighed og iscenesættelse. Tilsammen gør det Shahrukhkhan Chavadas debutfilm til en af den slags subtile filmiske perler, man normalt skal dykke dybt ned på havets bund for at opdage.

Biografen23 juni 14:30–16:06TalentfilmWhich Colour?

Pris: 45 Kr.

Studiet24 juni 15:15–16:51TalentfilmWhich Colour?

Pris: 45 Kr.