Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Vokseværk

Længde
32 min.
Land
Danmark
År
2023
Genre
Dokumentar / Drama
Instruktør
Mikkel Kruse
Producer
Sofie Vendelbo Bergstein
Manuskriptforfatter
Astrid Plesner Hansen
Fotograf
Emil Aagaard
Klipper
Laura Skiöld Østerud
Tonemester
Mads Hølmer
Medvirkende
Liv Medanovic Grollov, Dagmar Hedeman, Sigurd Emilio Dam, Elliot Hegelund-Widenborg, Rose Andersen, Sofus Andersen, Ingrid Lyndgaard Smith, James Lyndgaard Smith, Lorenzo Choloev Duvoy, Nella Brøns Daniel, Inna Noelle Holst, Edith Snegaard Müller, Bob Nymark Holst, Hugo Dalsgaard Bjerrehus, Karin Jagd
Undertekster
Engelsk

En utæmmet sansebombe af legesyge og alvor, om en gruppe børnehavebørn hvis frie leg pludseligt obstrueres – en fortælling om sociale dynamikker, præstation og omsorg, sat i en ramme som vi alle kender, men aldrig får lov at se.

Fra barnesædet bag på mors cykel en tidlig morgen, over skåle med frugt, slimede regnorme, middagslur og udklædningsfest, til supermarkedet med morfar sidst på eftermiddagen. Over ét døgn følger vi en gruppe børn i en børnehave gennem deres evigt omskiftelige og begivenhedsrige virkelighed. Det er en verden fuld af overvældende indtryk og spæde gruppedynamikker, hvor det næste store drama lader til at kunne ramme hvert øjeblik. For pludseligt obstrueres børnenes frie leg af en række tørre tests, som bliver et møde med den virkelighed der snart venter dem. Filmen insisterer på at tage børnenes hverdag alvorligt og undersøger hvad der sker når de voksne ikke er tilstede - hvem lærer børnene egentlig mest af? ‘Vokseværk’ er en stiliseret dokumentarisk dramakomedie om testkulturen i vores institutioner, og giver et unikt indblik i en hemmelig verden, som vi sjældent får adgang til.

Mød holdet bag til filmens første visning.

'Vokseværk' vises i en blok sammen med afgangsfilmene 'Eternal Father' og 'Norwegian Offspring'.

Studiet23 juni 14:30–16:36AfgangsfilmVokseværk

Pris: 45 Kr.

Biografen25 juni 15:15–17:01AfgangsfilmVokseværk

Pris: 45 Kr.