Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Virkelighedens genkomst

Film, der blander fiktion og dokumentar har været undervejs længe, men mens virkelighedens markante tilstedeværelse i litteraturen og teatret har buldret derudaf med stor opmærksomhed til følge, så er den først nu ved rigtig at vise sit tydelige ansigt i dansk film. Årets afgangsfilm er med til at tegne et nyt billede.

Hvorfor er det interessant for fiktionsinstruktører at arbejde med ikke-professionelle skuespillere? Hvad gør det for publikum at opleve karakterer, der fremstår anderledes end hvad vi er vant? Hvad er det for historier, der trænger sig på, som må fortælles i et andet filmsprog?

Mød filminstruktør Thomas Elley, der tager afgang fra Filmskolen med ikke bare én, men to film, der er i det hybride felt mellem fiktion og dokumentar. Mød også teaterinstruktør Tue Biering, der har sat dansk teater på den anden ende med nyskabende mix af fiktion og virkelighed og dokumentarinstruktør og filmskolefaglærer Malene Choi, der med værker som ‘The Return’ og senest ‘Stille Liv’ rykker ved, hvad hybridfilm er og kan.

Talken finder sted lørdag den 24. juni kl. 13.00–14.00 i Filmskolens gårdhave og er gratis at deltage i.

Mød

Gårdhaven24 juni 11:00–12:00TalksVirkelighedens genkomst

Pris: GRATIS