Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Unrest

Længde
93 min.
Land
Schweiz
Original titel
Unrueh
År
2022
Instruktør
Cyril Schäublin
Producer
Linda Vogel & Michela Pini
Fotograf
Silvan Hillmann
Manuskriptforfatter
Cyril Schäublin
Klipper
Cyril Schäublin
Lyd
Miguel Cabral Moraes
Medvirkende
Clara Gostynski, Alexei Evstratov, Monika Stalder, Hélio Thiémard, Alice-Marie Humbert, Esther Flückiger, Alisa Miloglyadova, Elisaveta Kriman, Olga Bushkova, Tatiana Kulminska, Fredi Müller, Miriam Leonardi, Valentin Merz, Daniel Stähli, Michael Fehr, Laurent Ferrero, Roland Merz, Mayo Irion, Beat Gilomen, Li Tavor, Laurence Bretignier, George Cattin, Henri Cattin, Jonas Aegerter, Paolo Merico, Michail Maiatsky, Salomé Guyot, Julia Künzi, Daniel Bachmann, Nikolai Bosshardt, Raphaël Thiémard, Hanna Perekhoda, Michel Nemitz, Stefano Knuchel & Emanuel Gogniat
Undertekster
Engelsk

Delikate urværker, nye teknologier og politisk anarkisme ramler sammen midt i de schweiziske Jurabjerge i et monumentalt europæisk, historisk periodedrama, der er et overflødighedshorn af tikkende tid og fænomenalt filmhåndværk.

I en lille by i de schweiziske Jurabjerge arbejder den unge Josephine på byens urfabrik. Hun producerer det balancehjul, der betragtes som urværkets hjerte. Men vi befinder os i slutningen af det 19. århundrede, og der er begyndt at blæse nye vinde ind over den lille bjergby og dens velsmurte urmageri. Nye teknologier er begyndt at dukke op, mens nye politiske ideer også er begyndt at spire, og pludselig er Josephine involveret med fabrikkens anarkistiske urmagere, der taler om nye måde at organisere arbejdernes penge, tid og arbejdskraft på og her møder hun blandt andre den omrejsende russiske kartograf og filosof Peter Kropotkin.

Tiden er essentiel, men passerer i sine helt egne tempi i ’Unrest’, der er velsmurt periodedrama baseret på historiske begivenheder. Sammensat af fænomenalt filmhåndværk og sat midt i en storslået kulisse dannet af Jurabjergene, fortæller den ganske udramatisk og elegant om social opstand og stiller spørgsmål til den måde, vi organiserer vores samfund på, og hvordan vi har brug for hinanden for at producere varer, hvilket stadig er relevant den dag i dag. Og så vandt den i øvrigt kritikernes prestigefulde FIPRESCI-pris på det østrigske Viennale.

Studiet23 juni 17:00–18:33TalentfilmUnrest

Pris: 45 Kr.