Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Snow Canon

Længde
34 min.
Land
Frankrig
Original titel
Snow Canon
År
2011
Instruktør
Mati Diop
Producer
Charlotte Vincent
Manuskriptforfatter
Mati Diop & Judith Lou Lévy
Fotograf
Jordane Chouzenoux
Klipper
Aël Dallier Vega
Medvirkende
Nilaya Bal, Nour Mobarak, Alban Guyon & Chan Coïc
Undertekster
Engelske
Sprog
Fransk / Engelsk

Mati Diops anden kortfilm er et besynderligt portræt af et besynderligt og intenst begær og forhold mellem to unge kvinder, der er i gang med at finde sig selv i de fascinerende og fjerne franske alper.

Teenagepigen Vanina er uden yderligere forklaring alene hjemme i et stort hus i de sneklædte franske alper. Derfor kommer der en noget ældre barnepige for at passe på hende. Barnepigen er den noget ældre amerikaner Mary Jane. De to lever hver deres liv i huset. Vanina smører sig ind i solcreme og lægger sig i bikini foran pejsen og soler sig i flammerne eller så sidder hun ved sin computer og chatter om drenge og livet med Eloïse. Mens Mary Jane mest snakker og sms’er med sin partner. Men da partneren slår op med hende, går hun momentant i hundene, og derfra kommer de to unge kvinder pludselig meget tættere på hinanden.

’Snow Canon’ er et underfortalt kammerspil, der beretter om et ungdommeligt begær og en intens relation mellem to kvinder, der som bjergene, de bevæger sig rundt i, er fjerne og utilgængelige, men alligevel fængslende.

________________

Med sin seneste film ’Dahomey’ (2024), der vandt Guldbjørnen på Berlinalen, cementerede Mati Diop sig som en af sin generation vigtigste og mest visionære filmskabere. I anledning af, at ’Dahomey’ vises på GENERATION, kigger vi også tilbage i den fransk-senegalesiske instruktørs værk og viser en række af hendes tidligere film.

’Snow Canon' vises i en kortfilmpakke sammen med de to andre Mati Diop-kortfilm ’Atlantiques’ (2009) og ’A Thousand Suns’ (2013).

Den Danske Filmskole16 juni 12:15–13:50Snow Canon

Pris: 90 Kr.