Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Sister, What Grows Where Land is Sick?

Længde
80 min.
Land
Norge
Original titel
Den siste våren
År
2022
Instruktør
Franciska Seifert Eliassen
Producer
Franciska Seifert Eliassen
Fotograf
Henrik Lande Andersen
Manuskriptforfatter
Franciska Seifert Eliassen
Klipper
Franciska Seifert Eliassen
Lyddesign
Matias Frøystad & Franciska Seifert Eliassen
Medvirkende
Ruby Dagnall & Keira LaHart
Undertekster
Engelsk

Mytisk, farvefuld søskendefortælling fra det norske ødeland om to søstre, der nærmer sig hinanden gennem et landskab fuld psykisk sårbarhed og klimakriser, og samfundets forestilling om, hvad der egentlig er normalt.

I en lille by ude i det nordnorske ingenting bor søstrene Eira og Vera. Lillesøster Eira er en fåmælt pige, der følger roligt og observerende i sin storesøsters slipstrøm. Vera er mere oprørsk og uforudsigelig, hun tørrer våd tang midt i stuen, gemmer sig pludseligt under sin seng og er manisk besat af den igangværende klimakatastrofe. For at prøve at forstå sin storesøsters besynderlige facon, begynder Eira at smuglæse i hendes dagbog.

Med Eira som guide bliver ‘Sister, What Grows Where Land is Sick?’ en cinematisk farveeksplosion, en imponerende undersøgelse af en søster og et opgør med konventioner og menneskelig kassetænkning. Undervejs brygges realismen sammen med drømmende sekvenser fyldt med udklædte karakterer, der omgivet af røg og mystik svæver gennem naturens bjerge og fjorde. For mens filmen, der vandt to priser på festivalen i Locarno, forsøger at sætte billeder på nogle af de fjerne afkroge, hjerner nogle gange kan forvilde sig ud i, bliver Eiras forståelse for sin søster langsomt større.

Biografen25 juni 11:00–12:20TalentfilmSister, What Grows Where Land is Sick?

Pris: 45 Kr.