Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Rodeo

Længde
105 min.
Land
Frankrig
Original titel
Rodéo
År
2022
Instruktør
Lola Quivoron
Producer
Charles Gillibert / CG Cinéma
Manuskriptforfatter
Lola Quivoron i samarbejde med Antonia Buresi
Fotograf
Raphaël Vandenbussche
Klipper
Rafael Torres Calderon
Lyddesign
Lucas Domejean, Geoffrey Perrier & Victor Praud
Musik
Kelman Duran
Medvirkende
Julie Ledru, Yanis Lafki, Antonia Buresi, Cody Schroeder, Louis Sotton, Junior Correia, Ahmed Hamdi, Dave Nsaman, Mustapha Dianka, Mohamed Bettahar, Chris Makodi, Cianni Caira, Quentin Arizzi, Brice Straehli & Sébastien Schroeder
Undertekster
Engelsk

Benzinstinkende intens queer-actionfilm om stereotyper, køn og hierarkier, og hvad der sker, når man fylder rummet mellem det feminine og det maskuline ud med motorcykler, adrenalin og brændt gummi.

Julia er god til at stjæle motorcykler, og hun elsker at køre på dem. På dem er hun fri, og hun kan glemme det elendige forhold, hun har til sin familie. Hun finder særligt frihed i de urbane ’rodeoer’, hvor kåde motorcrosskørere mødes ulovligt for at fremvise og blære sig med deres seneste stunts. Ved en tilfældighed stifter hun bekendtskab med en gruppe af unge benzindryppende mænd med samme passion for asfalt og to hjul og forsøger at sive ind i den brutale og hypermaskuline gruppe. Men hvis hun vil være en del af gruppen, må hun bevise sit værd i en række opgaver, der kun bliver mere voldsomme.

‘Rodeo’ er en film, der bevæger sig i det brogede rum mellem det maskuline og det feminine og stiller spørgsmål til køn og stereotyper. Det er en queer-actionfilm, der let kunne være kørt ud over kanten og slået sig selv ihjel, men som formår at holde en stilfuld balance og blive hæsblæsende i sin alternative tilgang til netop action. Og så er det en film besat af virkelige mennesker, som Julie Ledru, der debuterer i hovedrollen som Julia, der iført fodboldtrøje og med mørke rander under øjnene fyrer adrenalinhungrende rundt på de tohjulede motorcrosser og er umulig at fjerne blikket fra.

Biografen22 juni 16:45–18:35TalentfilmRodeo

Pris: 45 Kr.

Studiet24 juni 17:15–19:05TalentfilmRodeo

Pris: 45 Kr.