Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

Oceans are the Real Continents

Længde
119 min.
Land
Cuba / Italien
Original titel
Los océanos son los verdaderos continentes
År
2023
Instruktør
Tommaso Santambrogio
Producer
Marica Stocchi & Gianluca Arcopinto
Manuskriptforfatter
Tommaso Santambrogio
Fotograf
Lorenzo Casadio Vannucci
Klipper
Matteo Faccenda
Medvirkende
Alexander Diego, Edith Ybarra Clara, Frank Ernesto Lam, Alain Alain Alfonso González & Milagros Llanes Martínez
Undertekster
Engelske
Sprog
Spansk

Tre eksil-fortællinger fra tre forskellige generationer fletter sig elegant ind og ud af hinanden i poetisk, sort-hvidt billeddigt, der ender ud i et rørende smukt og sørgmodigt portræt af Cuba og landets migrationsproblemer.

To drenge driver rastløse rundt i nedslidte gader og snakker om baseball og drømmer om en fremtid som professionelle spillere hos New York Yankees i USA. En ældre kvinde genlæser de rørende breve hendes afdøde mand sendte, dengang han var udstationeret i Angola og kæmpede mod sydafrikanerne for at bevare Angolas selvstændighed. Og så rinder tiden langsomt ud for en forelsket teaterunderviser og en forelsket dukkefører, for sidstnævnte har fået sit visum og er på vej til Europa for at arbejde og bo.

De tre historier finder alle sted i San Antonio de los Baños, en times kørsel fra den cubanske hovedstad Havana, og de løber som parallelle spor, der elegant krydser hinanden til sidst i den ekstraordinært billedskønne ’Oceans are the Real Continents’. Sammen skaber de tre fortællinger et poetisk, nutidigt portræt af Cuba, det cubanske folk og den migration og adskillelse, som alle østatens forskellige generationer har haft inde på livet. En national rastløshed, der står i slående kontrast til filmens lange, statiske skud og rolige sort-hvide billeder af hverdagslivet og konsekvenserne for dem, der rejser og dem, der bliver.

Gloria14 juni 19:00–20:59Oceans are the Real Continents

Pris: 90 Kr.

Empire Bio16 juni 16:30–18:29Oceans are the Real Continents

Pris: 90 Kr.