Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Nationen

Længde
45 min.
Land
Danmark
År
2023
Genre
Fiktion
Instruktør
Thomas Elley
Producer
Claes Hedlund
Manuskriptforfatter
Amalie Kjeldergaard & Thomas Elley
Fotograf
Emil Aagaard
Klipper
Maria Winther Juma
Tonemester
Nora Øland
Production design
Emma Jacobsen
Medvirkende
Palle Würtz, Jonas Smedegaard, Mikael Stentoft, Michael Steensig Marco, Casper Thybo, Dior Vanessa Schmidt, Malene Patzer, Henriette ‘Miss Calibra’ Pedersen & Brian Troy
Undertekster
Engelsk

‘Ulven kommer’ i autentisk og rå brødrefortælling fra provinsen, der kredser om at miste troen på det, man altid har troet på, og hvad der sker, når frygt avler frygt.

En ulv er blevet spottet en tidlig morgen i en lille jysk by. To brødre har stiftet gruppen Ulvefri Front, der ønsker Danmark renset for ulve, og nu vandrer de velklædte fra dør til dør for at advare de lokale om den store fare, der truer. På sin scooter følger lillebror Jonas trofast sin storebror, Palle. Sådan har det altid været. Men mens de to kredser rundt i den danske provins, så begynder Jonas at tvivle på sin egen holdning til ulven, og pludselig tvivler han på det hele. Med et ensemble af ikke-professionelle skuespillere, et præcist blik for maskulinitetskomplekser og en dokumentarisk autenticitet, giver 'Nationen' et nuanceret billede af en gruppe mennesker, man sjældent ser på film og tv. Filmen skildrer de mennesker, som føler sig overset af magten, som føler sig misforståede, magtesløse og frustrerede og undersøger, hvad der sker, når følelser bliver undertrykt, og man lader frygt avle frygt.

Mød holdet bag filmen til første visning.

'Nationen' vises i en blok sammen med afgangsfilmen 'Fri'.

Biografen22 juni 14:30–16:18AfgangsfilmNationen

Pris: 45 Kr.

Studiet25 juni 16:45–18:13AfgangsfilmNationen

Pris: 45 Kr.