Generation

12.06-16.06 / 2024

Filmskolens filmfestival

National Anthem

Længde
99 min.
Land
USA
Original titel
National Anthem
År
2023
Instruktør
Luke Gilford
Producer
Mickey Liddell, Pete Shilaimon, Kevin Garland, Jasmine Daghighian & Gina Marcheschi
Manuskriptforfatter
Luke Gilford, David Largman Murray & Kevin Best
Fotograf
Katelin Arizmendi
Klipper
Amber Bansak & Josh Schaeffer
Medvirkende
Charlie Plummer, Eve Lindley, Mason Alexander Park, Rene Rosado & Robyn Lively
Undertekster
Sprog
Engelsk

Tag med til magisk queer-rodeo i New Mexicos hede ødeland i en hjertevarm og øm film, der bygger på optimisme og glæde fremfor smerte og traume og dermed peger i en ny retning for queer-filmen.

Den forsagte og rolige 21-årige bygningsarbejder Dylan er fanget i de daglige rutiner og behovet for at passe på sin fraværende, ansvarsløse mor og lillebroren Cassidy. Han går fra det ene job til det andet for at tjene penge til den campingvogn, han drømmer om at købe, så han kan rejse langt væk på egen hånd. Men da han en dag i sin tilværelse som daglejer takker ja til et mystisk, midlertidigt job på ranchen ’House of Splendor’ styrter rutinerne og forudsigeligheden i grus. For ranchen er ikke nogen typisk amerikansk ranch, men en ranch befolket af queer-rodeo performere. Og efter nogle dage, hvor Dylan spiser sig mæt i glosuppe, tager den forførende Sky ham i hånden og byder ham indenfor i gruppen. I takt med, at han kommer længere ind i miljøet, åbner der sig en ny og eventyrlig verden for ham og i ham – en verden fuld af selvransagelse, sex og identitære udvidelser.

’National Anthem’ er en drømmende og glødende smukt filmet film fra den del af New Mexicos hede ødemark, der stadig er utæmmet. En film, der markerer en ny retning for queer-film, hvor fortællingen ikke er bygget på klicheer om smerte og modstand, men på optimisme og ømhed og kærlighed og kønseufori. En retning, hvor queerhed ikke eksisterer som et problem, men i stedet som en potentiel lykkelig løsning.

I samarbejde med

Empire Bio15 juni 17:00–18:36National Anthem

Pris: 90 Kr.

Den Danske Filmskole16 juni 16:45–18:21National Anthem

Pris: 90 Kr.