Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

La Jauría

Længde
86 min.
Land
Colombia, Frankrig
År
2022
Instruktør
Andrés Ramirez Pulido
Producer
Jean-Étienne Brat, Lou Chicoteau & Andrés Ramirez Pulido
Fotograf
Balthazar Lab
Manuskriptforfatter
Andrés Ramirez Pulido
Klipper
Julie Duclaux & Juliette Kempf
Lyddesign
Nestor, Velez, Claire Berriat, Laura Chelfi &Victor Praud
Musik
Pierre Desprats
Medvirkende
Jhojan Estiven Jimenez, Maicol Andrés Jimenez, Miguel Viera, Diego Rincon, Carlos Steven Blanco, Ricardo Alberto Parra, Marleyda Soto, Jhoani Barreto & Wismer Vasquez
Undertekster
Engelsk

Sveddryppende og mørk junglethriller om eksperimenterende måder at straffe kriminelle på og et forsøg på at slette fortidens monstre – fortalt gennem en samling af vidunderligt smukke billeder og vidunderligt fængslende ansigter.

To unge, colombianske mænd begår et mord uden nogen videre forklaring på motivet. Først bliver den ene af de to – Eliu – sendt dybt ind i den fugtige, tropiske jungle i en alternativ anstalt for unge kriminelle. Her er der ingen høje mure og tremmer for vinduerne, men i stedet hårdt fysisk arbejde med at istandsætte anstalten, tæmme den vildtvoksende jungle og gruppemeditere. Kort tid efter bliver den anden af de to unge mænd, El Mono, også overført til anstalten, og med ham kommer også den ubehagelige fortid, Eliu har forsøgt at lægge bag sig.

’La Jauría’ er en dyster, brutal og intens film, taktilt fortalt med vidunderligt smukke billeder, der manifesterer sig som dybgrønne malerier. Her er det ikke selve kriminaliteten, der er i fokus, men den sociale arv, der går forud for den, og de konsekvenser, den har efterfølgende. Det er en mørk og svedig sump, kompromisløs uden at blive vulgær, håbløs men alligevel med momenter af håb, besat af førstegangsskuespillere, der alle bærer et ansigt, man aldrig bliver færdig med at observere. Og så vandt den ovenikøbet to priser under Semaine de la Critique på sidste års festival i Cannes.

Biografen25 juni 17:30–18:56TalentfilmLa Jauría

Pris: 45 Kr.