Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Klimafortællinger på en ny måde

Der er mere end nogensinde brug for nye narrativer for at løse de globale udfordringer. Vi har brug for et nyt sprog og for fortællinger, der giver os handletrang og handlingsmuligheder i forhold til den livsnødvendige omstilling, vi som samfund står overfor.

Den konventionelle måde at beskrive kriser gennem drama og med frygten som drivkraft har en umiddelbar følelsesmæssig effekt, men den skaber ikke reel forandring. Vi skal til at tænke på fortællinger om klima-og biodiversitetskrise som en hidtil uudnyttet generator for omstilling. Hvordan kan vi bruge narrativer, der engagerer publikum og samtidig skaber forandringer?

Film og spil kan som fortællende kunstarter spille en central rolle i omstillingen. De kan give os et sprog, starte samtaler og appellere til både refleksion og handling, og gøre os alle til en del af løsningen i stedet for en del af problemet.

Phie Ambo har som dokumentarist stort fokus på at skildre klimaforandringer og sammen med Pernille Rose Grønkjær har hun netop lagt grundstenen til et nyt Center for nye globale Narrativer på Den Danske Filmskole.

Esther Michelsen Kjeldahl er forfatter og en af initiativtagerne til Den Grønne Ungdomsbevægelse, som kæmper for en grøn retfærdig fremtid gennem strukturelle forandringer i samfundet.

Mathias Gredal Nørvig har som CEO for SYBO, som står bag verdens mest downloadede mobilspil Subway Surfers, taget aktivt stilling til, hvordan spilbranchen forholder sig til klimaudfordringerne – både ved at være en del af FN-initiativet 'Playing for the Planet' og med nærmest aktivistiske indslag i spillet i form af blandt andet solpaneler, som ikke har en indholdsmæssig betydning, men så man vænnes til at det er en del af verden.

I en samtale med Fahad Saeed vil de tre diskutere kunsten og kulturens rolle i klimakrisen.

Talken finder sted lørdag den 24. juni kl. 11.30–12.30 i Filmskolens gårdhave og er gratis at deltage i.

Mød

Gårdhaven24 juni 09:30–10:30TalksKlimafortællinger på en ny måde

Pris: GRATIS