Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

I Have Electric Dreams

Længde
100 min.
Land
Belgien, Frankrig & Costa Rica
Original titel
Tengo sueños eléctricos
År
2022
Instruktør
Valentina Maurel
Producer
Benoit Roland & Grégoire Debailley
Manuskriptforfatter
Valentina Maurel
Fotograf
Nicolas Wong & Andres Diaz
Klipper
Bertrand Conard
Lyddesign
Erick Arnoldo Vargas Garita
Medvirkende
Daniela Marin Navarro, Reinaldo Amien Guttierez
Undertekster
Engelsk

Seksuel vækkelse, alvorlige faderkomplekser, raseri, kærlighed, bohemeliv og en kat, der pisser på det hele er vævet levende sammen af sensuelle billeder i imponerende costaricansk festivalvinder.

Den 16-årige Eva bor sammen med sin mor, sin lillesøster og deres kat, der siden forældrenes skilsmisse har gået rundt og pisset over det hele. Men Eva vil meget hellere bo sammen med sin far, en temperamentsfuld, fraværende mand i en Iron Maiden T-shirt. Han skriver digte og giver hende lov til at ryge smøger, bevæger sig i kunstneriske kredse og hungrer efter en slurk frihed, så han opfører sig nogenlunde ligeså desorienteret som katten.

‘I Have Electric Dreams’ er en costaricansk coming-of-age-fortælling om det sårbare og voldsomme limbo, hvor den bløde barndom skifter bekendtskab, det hårde voksenliv, om fader- og moderkomplekser og ikke mindst om en ung kvindes seksuelle vækkelse. Båret frem af varme, sensuelle billeder og storslåede skuespilpræstationer, har filmen været et festivalsmashhit og blandt andet modtaget tre priser på filmfestivalen i Locarno. Og man forstår hvorfor, når man er kommet på den anden side af Valentina Maurels rå og realistiske, semi-autobiografiske skildring af et ungt liv.

Biografen24 juni 18:45–20:26TalentfilmI Have Electric Dreams

Pris: 45 Kr.

Studiet25 juni 12:00–13:41TalentfilmI Have Electric Dreams

Pris: 45 Kr.