Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Helvete

Længde
30 min.
Land
Danmark
År
2023
Genre
Fiktion / Psykologisk thriller
Instruktør
Adrian Skarstad
Producer
Anna Cold Winge Leisner
Manuskriptforfatter
Mona Omar
Fotograf
Jason Idris Alami
Klipper
Matilda Lind
Tonemester
Hannah Zwennes
Medvirkende
May Lifschitz & Stix Omar
Undertekster
Engelsk

Dunkel og psykologisk thriller fra den truende norske ødemark, en glødende ekspedition ind i to elskende mennesker, der pludselig ser med meget forskellige øjne på den samme virkelighed.

Efter mange år i udlandet er den norske musiker Eli returneret til sin fødeby sammen med sin kæreste for at spille en koncert. Tilbage i vante rammer stopper Eli med at tage sine antipsykotika, og mens sindet vender tilbage til sin rene mentale tilstand, kæmper kæresten for at fastholde Eli i virkeligheden og væk fra de pludselige konspiratoriske udsagn, kæresten ser som klare vrangforestillinger. Men som filmen bevæger sig frem, og konspirationerne siver ind i virkeligheden, og en udenjordisk kraft viser sig, opstår spørgsmålet, om vrangforestillinger i virkeligheden kan være profetiske indblik i ting, der ligger uden for menneskets normale fatteevne? 'Helvete' er en kammerspilsthriller i den truende norske ødemark og en svimlende rejse ind i urfjeldet hos to mennesker, der har en kærlighed til fælles, men vidt forskellige oplevelser af den samme virkelighed.

Efter visningen af filmen lørdag vil der om aftenen være koncert med duoen Easter, der består Stix Omar, der er den ene af filmens to medvirkende, samt Max Boss.

Mød holdet bag filmen til første visning.

'Helvete' vises i en blok sammen med afgangsfilmene 'Jorden kalder Jenny' og 'Vildkvinde'.

Biografen23 juni 16:30–18:18AfgangsfilmHelvete

Pris: 45 Kr.

Studiet24 juni 13:15–14:43AfgangsfilmHelvete

Pris: 45 Kr.