Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Den nye genrefilm: Underverden II

’Underverden II’ er en af årets mest sete danske film. En full blown gangsterthriller, der leverer stor underholdning og markerer et nybrud for dansk film. Mød filmens instruktør Fenar Ahmad, producer Jacob Jarek og filmredaktør Jacob Ludvigsen til en snak om en potentiel ny tid for dansk genrefilm.

Dansk film er kendt og hyldet for sin hverdagsrealisme. Men af økonomiske, og muligvis også kulturelle, årsager har genrefilmene ikke domineret den lange spillefilm herhjemme. Men noget nyt er ved at ske. For en årets hidtil mest sete danske film med over 190.000 solgte biografbilletter er Fenar Ahmads ’Underverden II’, der er et nyt og moderne take på en full blown gangsterthriller med Dar Salim i hovedrollen som hævner, der i opfølgeren skal infiltrere det københavnske bandemiljø. Stående på skuldrene af produktionsteknologier som VFX og med tekniske virkemidler, der ellers kun hører til i store actionpakkede Hollywood-film, har ’Underverden II’ sprængt endnu et hul i hverdagsrealismens tykke mur, præcist som den første Underverden-film gjorde det.

Vi har inviteret filminstruktør Fenar Ahmad, filmens producer Jacob Jarek og filmredaktør på Soundvenue Jacob Ludvigsen på scenen til en snak om en potentiel ny tid for genrefilm i dansk film og ikke mindst, hvilken rolle de nye produktionsteknologier kommer til at spille.

Talken finder sted fredag den 23. juni kl. 16.00–17.00 i Filmskolens gårdhave og er gratis at deltage i.

Mød

Gårdhaven23 juni 14:00–15:00TalksDen nye genrefilm: Underverden II

Pris: GRATIS