Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Diversitet i dansk film og kultur: Hvorfor er det så svært?

Hvordan giver vi plads til nye stemmer i kunsten og kulturen og sikrer en større mangfoldighed i de historier, der bliver fortalt? Tre unge, fremadstormende kunstneriske stemmer og fire aktører fra centrale positioner i film- og kulturbranchen tager temperaturen på diversiteten i dansk film og kultur og diskuterer, hvorfor det stadig er så svært.

Dansk film afspejler ikke befolkningssammensætningen herhjemme. Det slog en rapport fra Det Danske Filminstitut sidste år entydigt fast og satte dermed ekstra kog under diversitetsdebatten. I rapporten fremgår det, at andelen af skuespillere med anden etnisk baggrund i danske spillefilm er faldet siden 2018 og kun en tredjedel af danskerne kan se sig selv spejlet i de spillefilm, der produceres herhjemme.

Men hvorfor går det fortsat den forkerte vej i dansk film? Hvorfor er det svært at skabe større diversitet og repræsentation i kulturbranchen? Hvad er barriererne? Hvorfor er det overhovedet vigtigt? Hvordan sikrer vi større mangfoldighed og autenticitet i de fortællinger, der bliver fortalt? Og hvordan giver vi plads til nye og andre stemmer i kunsten?

Det undersøger et panel bestående af unge, kunstneriske stemmer, der har meldt sig på banen i diversitetssamtalen herhjemme og beslutningstagere fra store afgørende institutioner, der har magten til at lukke nye kunstneriske stemmer ind. Mød manuskriptforfatter, rapper og dagens vært Babak Vakili, forfatter og digter Haidar Ansari, skuespiller og serieskaber Diêm Camille, filminstruktør Christian Bengtson, redaktionschef for DR P3 Isabella Hindkjær, forlagsredaktør for skønlitteratur på Gyldendal Simon Pasternak, indholdsdirektør for TV 2 Lotte Lindegaard og rektor for Den Danske Filmskole Tine Fischer.

Talken finder sted torsdag den 22. juni kl. 16.45–18.45 i Filmskolens gårdhave og er gratis at deltage i.

Mød

Gårdhaven22 juni 14:45–16:45TalksDiversitet i dansk film og kultur: Hvorfor er det så svært?

Pris: GRATIS