Generation

21-25.06 / 2023

Filmskolens talentfilm & afgangsfestival

Absence

Længde
102 min.
Land
Kina
Original titel
Xue yun
År
2023
Instruktør
Wu Lang
Producer
Dun He
Manuskriptforfatter
Wu Lang
Fotograf
Deng Xu
Klipper
Qin Yanan
Lyddesign
Li Danfeng
Musik
Ding Ke
Medvirkende
Lee Kang-Sheng, Li Meng & Ren Ke
Undertekster
Engelsk

Eminent, stilfuldt og mørkt kinesisk kærlighedsdrama om en af bagsiderne ved Kinas eksploderende urbanisering, en lavmælt bygningsthriller med klodens mest diskrete superstjerne i hovedrollen.

En mand – spillet af arthouse-stjernen Lee Kang-sheng – vender hjem til kinesiske ø Hainan efter at have siddet i spjældet i ti år. Men det er ikke den tropiske og futuristiske del af øen, han vender hjem til. I stedet er det den nærmest apokalyptiske mørke del, hvor folk er hjemløse, fordi allerede solgte boliger aldrig bliver bygget færdige, og vand i stedet samler sig i de ufærdige bygningskonstruktioner. I det landskab skal han forsøge at vinde tilliden tilbage hos sin store kærlighed og tjene nogle penge, samtidigt med at han skal forsøge at holde sig væk fra de personer, der var medvirkende til, at han endte i fængslet.

Fortalt med sparsom dialog, men med et legesygt kamera og via billeder, der bevæger sig mellem det mørke, det surreelle og det absurd smukke, udvikler filmen sig til et romantisk og arkitektonisk familiedrama, hvor bygninger bliver symboler for indre følelser hos en 31-årig instruktør, der plejede at være skulptør. ‘Absence’ er en urban nattevandring, der står på skuldrene af store kinesiske og taiwanesiske instruktører som Tsai Ming-liang, Wong Kar-wai og Jia Zhang-Ke. En stilfuld, egenrådig og væsentlig tilbygning til en allerede imponerende filmtradition.

Studiet24 juni 09:00–10:40TalentfilmAbsence

Pris: 45 Kr.

Biografen25 juni 13:00–14:40TalentfilmAbsence

Pris: 45 Kr.